اشتراک گذاری:

تصویری از رود انسان به صورت کامپیوتری که مبتلا به سلیاک شده

TTG Ab

آزمایش سلیاک TTG Ab

 

رنج نرمال آزمایش سلیاک TTG Ab

  • 0-2 سال : کمتر از EU 20

  • 3 سال و بزرگتر : کمتر از EU 25

 

کاربرد آزمایش سلیاک TTG Ab

این آزمایش با شناسایی آنتی بادی های ضد گلیادین و گلوتن به تشخیص بیماری سلیاک و اسپرو کمک می کند.

 

شرح آزمایش سلیاک TTG Ab

گلوتن و گلیادین پروتئین های گندم و فرآورده های آن هستند. مبتلایان به سلیاک قادر به هضم این پروتئین ها، یا هر نوع فرآورده حاوی گندم نمی باشند. این پروتئین ها برای مخاط روده باریک سمی است و موجب پیدایش زخم های آسیب شناختی به خصوصی می گردند. این بیماران دچار نشانه های شدید سندرم سوء جذب روده یی می باشند. تنها راه درمان این بیماران پرهیز از مصرف گندم و فرآورده های حاوی گندم است.

هنگامی که فرد مبتلا غذاهای محتوی گندم می خورد، گلوتن و گلیادین در مخاط روده تجمع می یابد. این پروتئین ها  (و متابولیت های انها) آسیب مستقیم بر مخاط روده وارد می سازند. علاوه بر آن ایمونوگلوبین های IgA نیز (مانند آنتی گلیادین، آنتی اندومیزیال و آنتی ترانس گلوتامینازبافتی [tTG-Ab] ) ساخته می شوند و در مخاط روده و نیز در سرم بیمارانی که به نوع وخیم آن مبتلا می باشند ظاهر می گردند. شناسایی وجود این آنتی بادی ها در خون مبتلایان به سوء جذب اسپروی سلیاک یا درماتیت هرپتی فرم کمک می کند. با این وجود تشخیص قطعی بیماری سلیاک در بیماران مبتلا به سوء جذب منوط بر یافتن ضایعه ی آسیب شناختی روده یی خالص این بیماری می باشد. در پی برقراری رژیم فاقد گلوتن، نشانه های بیمار نیز بهبود می یابد. هر دو این بیماری ها باید تشخیص داده شوند. به سبب اختصاصیت بالای آنتی بادی های اندومزیال IgA (EMA) برای تشخیص بیماری سلیاک، انجام این آزمایش ممکن است نیاز به بپوپسی های متعدد روده کوچک را برای تایید تشخیص منتفی سازد. این امر به ویژه برای اطفال، از جمله کودکان مبتلا به تاخیر رشد می تواند مفید واقع گردد.

چنانچه بیماری سلیاک فرد محرز گردیده باشد، از این آنتی بادی ها می توان برای پایش وضعیت بیماری و کنترل پیروی بیمار از رژیم تجویزی استفاده کرد. به علاوه سنجش این آنتی بادی ها موفقیت درمان را نشان می دهد، زیرا در فردی که رژیم فاقد گلوتن دارد منفی می شود.

 

عوامل تداخل کننده آزمایش سلیاک TTG Ab

سایر بیماری های دستگاه گوارش مانند بیماری کرون، کولیت و عدم تحمل شدید لاکتوز ممکن است با افزایش سطح آنتی بادی های گلیادین همراه باشند.

 

روش کار و مراقبت از بیمار

ناشتایی : ندارد

لوله ی معمول خون : قرمز

فهرست غذاهایی که بیمار طی 48 ساعت گذشته مصرف کرده را از وی سوال نمایید.

شدت نشانه های سوء جذب بیمار طی چند هفته ی اخیر را سوال کنید.

 

نتایج آزمایش و اهمیت بالینی

  • بیماری سلیاک

  • اسپروی سلیاک : آنتی بادی های ضد گلیادین و گلوتن در خون بیمار ظاهر می شوند.

  • درماتیت هرپتی فرم : بیماری است که با راش های مزمن و شدیدا پرخارش به شکل پاپول و وزیکول همراه است و در ارتباط با حساسیت روده به گلوتن رژیم غذایی (اسپروی سلیاک) می باشد.

 

 با ما در مسیر سلامتی گام بردارید 

© 2017 تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به آزمایشگاه گروه رهسا می باشد. | طراحی و اجرا توسط شرکت پیوند طب و نرم افزار